Opening call JPI Oceans Deep Sea Mining 2023

14 december 2023

NWO nodigt Nederlandse onderzoekers uit om deel te nemen aan een internationale call gericht op diepzeemijnbouw. Het doel is om meer inzicht te krijgen in de ecologische dynamiek en aspecten van diepzeemijnbouw. Het onderzoek bevordert het gebruik van actuele wetenschappelijke kennis in internationale beleidsvorming en ondersteunt de analyse van ethische en maatschappelijke gevolgen.

Ecologische aspecten van diepzeemijnbouw 2023

De call, die wordt uitgevoerd door JPI Oceans, betekent de derde fase van internationaal onderzoek naar diepzeemijnbouw. Op basis van de resultaten van de eerste twee calls zijn verschillende aspecten van diepzeemijnbouw geïdentificeerd waar verder onderzoek naar nodig is. Daarnaast is vastgesteld welke informatiebehoefte bestaat in besluitvormingsprocessen. Bovendien zijn internationale belanghebbenden uit de industrie en maatschappelijke organisaties geraadpleegd. Dit alles heeft geleid tot de nieuwe oproep die nu open staat voor voorinschrijvingen via de website van JPI Oceans.

NWO heeft de call aangekondigd, maar de call-webpagina van NWO komt waarschijnlijk volgende week online. Het indienen van voorstellen gaat via JPI Oceans. Nederlandse aanvragers worden verzocht het NWO-begrotingsformulier in te vullen dat beschikbaar zal zijn op de call-website.